top of page

Лекція Єгора Соболєва: "Як корупція Вас обкрадає і як це зупинити?"

6 березня 2017 року в КНТЕУ відбулася лекція Єгора Вікторовича Соболєва на тему "Як корупція Вас обкрадає і як це зупинити?".

Єгор Соболєв народний депутат України 8-го скликання, голова Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції. Відомий активіст та борець за люстрацію в Україні, результатом якої стало прийняття Закону України «Про очищення влади».

На початку виступу Єгор Соболєв визначив ключові проблеми, які існують нині в суспільстві щодо болючого питання корупції. Досить чітко окреслив цілі і плани, які повинні бути здійснені на шляху реформ. Головною й першою з яких, повинно бути усвідомлення того, що вищим ешелоном влади є суспільство й відповідальність, насправді, лежить на кожному з нас. "Починати необхідно з себе!" - зазначив Єгор Соболєв.

Спікер більшу частину лекції приділив дискусії та запитанням студентів. Саме на їх плечі покладена відповідальність за світле майбутнє України, зауважив лектор. Питання були досить гострими і професійними та стосувалися конкретних сфер економіки й промисловості, що дозволило почути конкретні відповіді лектора на прикладі власних життєвих ситуацій і досвіду. Не обійшлося й без жартівливих дискусій та запитань.

Далі говорили про законотворчу діяльність, про об’єктивні й суб’єктивні причини корупції, про надбання та вади та про те, як їх врахувати при створенні фундаменту реформ.

Лектор нагадав присутнім, що в кожного громадянина, окрім прав, є обов’язки і це теж необхідно усвідомлювати.

Коли дискусія розвернулась у площині відсутності політичної волі влади - спікер повернув розмову до відповідальності кожного й розпочав свою відповідь з виразу: "Немає - "ЇХ", є "Я". Якщо Вас не влаштовує стан справ, йдіть управляти країною. Громадяни є управлінцями".

На запитання від студента щодо структури інвестицій в Україну станом на 2016 рік (де Росія є найбільшим інвестором 1,5 млрд. дол. США), Єгор розповів про гібридну війну та зазначив, що нині стратегічні галузі країни, на жаль, проінвестовані, у т.ч. і Росією. І це наступний етап змін після встановлення норм у зовнішній торгівлі.

Лекція виявилась дуже цікавою й потік питань не закінчувався. Говорили про тиск на антикорупційне бюро, про галузь видобування бурштина, про «кумовство», про очищення влади та обов’язкові декларації доходів, а також про те, як взагалі слід боротися в такій системі.

"Робіть все, на що Ви спроможні в даний час, на тому місці, де знаходитесь. Енергія нікуди не дівається.

Усіх людей не переробиш, найкращий приклад - особистий", - завершив Єгор.

Дякуємо за змістовну й насичену лекцію!

Чекаємо нових зустрічей та проектів!


Featured Posts
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page