top of page

Лекція професора Хендрікуса Доннерса про проблеми євроінтеграції України в європейський простір

10 березня 2017 року для студентів 2, 3, 4 курсів ФЕМП та ФМТП відбулась лекція професора Хендрікуса Доннерса про проблеми євроінтеграції України в європейський простір.

Професор дуже влучно, на простих прикладах, зрозумілих для студентів, розкрив особливості перебування країн у європейському просторі; у формі гри провів бліц-опитування студентів щодо їх знань стосовно країн-учасниць ЄС та вручав маленькі сувеніри тим, хто міг відповісти на його прості, проте нетипові запитання, що дуже сподобалося студентам!

Сам Хенк Доннерс здобув освіту в університетах Тілбурга, Кельна, а також закінчив Сорбонну. Має науковий докторський ступінь. З 1977 року працював в Уряді Королівства Нідерландів. Понад 15 років бере участь у розробці рекомендацій щодо імплементації законодавства ЄС у законодавче поле України, зокрема в підготовці Податкового Кодексу України, працював радником Уряду України з питань оподаткування.

Хенк Доннерс займається в Україні благодійністю: патронує культурні й навчальні проекти. Завдяки його допомозі була реконструйована середня школа в м. Млинів, оснащені її комп’ютерний клас і хімічна лабораторія; лікарні м. Млинів і м. Рівне отримали нове медичне обладнання та інструменти. Допомогу від доктора Доннерса також отримують дитячі притулки міст Млинів, Броди, Сарни та Київ.

За видатні досягнення нагороджений Орденом Орньє Насау (одна з найвищих нагород Нідерландів, що запроваджена у 1892 р.) й посвячений у лицарі.

На завершення зустрічі студентам була надана можливість поставити різні запитання до професора, чим вони і скористалися. Більш за все цінувалися отримані відповіді за їх простоту та зрозумілість. Багато відповідей були побудовані з використанням прикладів, що близькі студентам, оскільки стосуються їх життя, місць і подій в Україні, які відомі всім. Проведена зустріч була корисною і для студентів, які вже мають власні справи – відбувся обмін візитками з обговоренням можливості подальшої співпраці. На завершення лекції студенти гучно подякували оплесками професорові та запросили його на наступну зустріч!

Хенк Доннерс розпочинає курс лекцій для студентів КНТЕУ, під час яких будуть розглянуті актуальні і гострі питання євроінтеграції України у європейський простір, вдосконалення управління і ведення бізнесу, самоменеджменту, тайм-менеджменту тощо.


Featured Posts
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page