top of page

Відкрита лекція на тему "Екологічна політика для сталого розвитку туризму"

22 лютого 2017 року на кафедрі туризму та рекреації відбулася відкрита лекція на тему "Екологічна політика для сталого розвитку туризму", яку провів Хлобистов Євген Володимирович, д.е.н., проф. завідувач відділу економічних проблем екологічної політики та сталого розвитку державної установи «Інститут економіки природокористування та сталого розвитку Національної академії наук України».

На лекції було розглянуто питання незворотного поступального розвитку суспільства та екологічної політики сталого розвитку туризму. Згідно з дослідженнями, збалансування інтересів потреб суспільства обумовлюють формування нової моделі економічного розвитку як екологоощадної моделі трансформації.

Наведено ретроспективний аналіз сталих взаємин людини та природи. Визначено сучасні тенденції у світі, які обумовлені дискусіями про базовий дохід і спрямовані на більш раціональну продуктивність та мотивацію праці. Основні теоретичні положення, які було наведено, стосувалися інструментів стратегічної екологічної оцінки, індикаторів та індексів сталого розвитку.

Досвід реалізації національної екологічної політики в контексті сталого розвитку країн БРІКС, СЄКЦА, ЄС та США свідчить про ефективність ринкового регулювання діяльності та має стати підґрунтям національної екологічної політики України.

Студенти мали змогу отримати змістовні відповіді стосовно вичерпання ресурсів як стимулу до космічних подорожей та проекту “Венера”.

Щиро дякуємо Хлобистову Євгену Володимировичу за ґрунтовну наукового-практичну доповідь та очікуємо нових зустрічей!


Featured Posts
Проверьте позже
Когда посты будут опубликованы, вы увидите их здесь.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Тегов пока нет.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page